Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus mellett árvíz is sújtja Irakot

2020. március 19., csütörtök 12:39

Irakban is lezárások érvényesek a koronavírus miatt, északon azonban akkora árvíz van, hogy lehetetlen betartani a rendelkezéseket, márpedig a Tigris parján fekvő városoknak muszáj védekezniük. A korábbi heves és tartós esőzések miatt villámárvíz alakult ki egy pár tízkilométeres szakaszon. Nagyobb területek váltak lakhatatlanná, a helyiek közül többen elhagyni kényszerültek otthonaikat.

A koronavírus miatt lezárások alatt lévő környéken kénytelenek voltak felfüggeszteni a hatályban lévő intézkedéseket. Ez, illetve az árvíz miatt létrejött szennyeződések a következőkben komoly veszélyt jelenthetnek a vírus elterjedését illetően. Moszul és Dahúk városa Irak északi részén fekszik, a Tigris folyó mentén, a török határtól nem messze. A legnagyobb pusztítás ezt a területet érte.

Irakban 164 koronavírussal fertőzöttet és 14 halálos áldozatot tartanak nyilván, jelenleg 109-en lábadoznak, 43-an pedig már felgyógyultak. (via Időkép)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok