Index Vakbarát Hírportál

Floridában tömegek heverésznek a parton

2020. március 19., csütörtök 10:08

Az egész világ attól hangos, hogy mindenki maradjon otthon, kerülje a tömeget és a társas érintkezéseket. Ezt nem csak itthon és egész Európában, de az Amerikai Egyesült Államokban is ez a fő narratíva, maga az elnök kért meg mindenkit arra, hogy az otthonról történő munkavégzés, vagy a cégek irodáinak bezárása miatt tényleg csak akkor mozduljanak ki az emberek, ha ez elkerülhetetlen, és a járványügyi hivatal is azt tanácsolja, hogy ne járjanak éttermekbe, és tartsák egymás között a 2 méteres távolságot. 

Ennek ellenére Floridában tele vannak a strandok. Az emberek élvezik a jó időt, napoznak, piknikeznek és élvezik a tavaszi szünetet, jó szorosan egymáshoz, akár több fős csapatokban. 

 A hatóságok és a törvényhozás is azon dolgozik, hogy minél több embert tartson otthon, de úgy tűnik, eddig nem igazán jártak sikerrel. A megkérdezett strandolók pedig tisztában vannak a veszéllyel, csak nem érdekli őket. 

Ha elkapom a koronavírust, akkor elkapom, de nem fogom hagyni megállítsa a bulizást. Jól érezzük magunkat, lesz ami lesz

-mondta Brady Sluder a Reutersnek. 

Az Amerikai Egyesült Államokban rohamosan terjed a járvány, 9464 megbetegedést, és 155 halálesetet regisztráltak. Több nagyobb település is úgy döntött, hogy lezárja a strandjait, miután a floridai regisztrált esetek száma 192-re emelkedett. 

(CBS)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok