Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: egy nap több mint 600-an haltak meg Olaszországban

2020. március 20., péntek 18:31 | aznap frissítve

Az AFP közlése szerint Olaszországban pénteken 627-en haltak meg koronavírus következtében, ami új rekord az országban. Szerdán és csütörtökön 475, illetve 425 halálos áldozatot jelentettek.  

Olaszországban eddig 41 ezren fertőződtek meg a vírussal, a halálos áldozatok száma már meghaladja a négyezret, a gyógyultak száma 5129. Ezzel Olaszországban többen haltak meg a koronavírus miatt, mint a járvány kiindulópontjának számító Kínában.

A világon összesen eddig 255 ezer fertőzöttet regisztráltak, több mint 10 ezren haltak bele a betegségbe, 89 ezer gyógyultról tudni.

Európában Olaszországban a legsúlyosabb a koronavírus-járvány. Az egészségügy az összeomlás szélén, a kórházakban megfelelő eszközök nélkül, túlhajtott orvosok és nővérek próbálják felvenni a harcot a járvánnyal. Az egyik gócpontnak számító Bergamóban már szinte minden kórházban kénytelenek a folyosón is elhelyezni a betegeket, mert nincs hely, a halottak szállításához pedig már a katonaság segítése kell.

Az angol Sky News stábja elsőként bejutott az egyik leginkább leterhelt bergamói intézménybe és mutatta be a háborús időre emlékeztető körülményeket: a kórházi termek zsúfolásig tele emberekkel, akik mind láthatóan súlyos problémával küzdenek. 

Az is nehezíti a járvány megfékezését, hogy sokan nem veszik komolyan a kijárási tilalmat. A bezártság jelentette problémákról az Indexnek is meséltek a helyszínről, az MTI pedig arról ír, hogy horgászni és tengerparti napozásra is kilógnak a házi karanténból az olaszok.

Rovatok