Index Vakbarát Hírportál

Ausztriában már 21 ezer tesztet végeztek

2020. március 22., vasárnap 20:19 | aznap frissítve

Vasárnap délután 3244-re nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma; ez az előző napi adathoz képest 15 százalékos növekedés, idézi az MTI az osztrák egészségügyi minisztériumot. 

Az országban már 21 ezer embert teszteltek. 

A fertőzöttek közül 105-öt kezelnek kórházban, közülük tizenöten vannak intenzív osztályon. Az országban már 16 halálos áldozata is volt a járványnak. 

Alsó-Ausztriában és Stájerországban a rendőrségnek többször kellett intézkednie, mivel többen megszegték a gyülekezési tilalmat, és összejöveteleket szerveztek. Johann Baumschläger, az alsó-ausztriai rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a jövőben nem lesznek elnézőek, mivel az intézkedések során Alsó-Ausztriában hat rendőr fertőződött meg koronavírussal. Ausztriába legkésőbb jövő hét elején 130 tonnányi védőfelszerelés érkezik Kínából. Elsősorban védőmaszkok, kesztyűk és védőruházat, ezek nagy részét a tervek szerint Tirol tartományba szállítják, mivel ott a legmagasabb a fertőzöttek száma.

Az osztrák állam emellett különgépekkel próbálja hazaszállítani az állampolgárait. Eddig 21 különgéppel több mint 3500 állampolgárukat tudták hazahozni így. Ezekért a járatokért fizetniük kell az utasoknak is, és többet, mint egy menetrend szerinti jegy ára. 

Rovatok