Index Vakbarát Hírportál

Durva börtönlázadás volt Bogotában

2020. március 22., vasárnap 21:30 | aznap frissítve

Jelentős börtönlázadás volt szombat este Kolumbiában, a főváros híres La Modelo börtönében, írja a Bloomberg. 23 fogvatartott halt meg a kísérletben, 83 ember pedig megsérült. Az őrök közül heten sérültek meg, kettejük állapota súlyos. Senki nem tudott megszökni.

A rabok a rossz higiéniai viszonyok és túlzsúfoltság miatt fordultak az erőszakhoz. Margarita Cabello igazságügyminiszter szerint a szökési kísérletet megakadályozták, és eddig egy koronavírusos megbetegedést sem regisztráltak a börtönben fogvatartottak között. Ivan Cepeda ellenzéki képviselő szerint viszont fenntarthatatlan a zsúfoltság a börtönökben, mivel 8-9-en vannak egy cellában, a folyosókon pedig egymás hegyén-hátán százak. A La Modelo Kolumbia második legnagyobb börtöne, nagyjából ötezer fogvatartottal. A legnagyobban, a La Picotában is zavargások voltak szombat este.  

Az országban egyébként 231 fertőzést regisztráltak, két halott mellett. Keddtől három hétre teljesen lezárják az országot, az országon belüli közlekedést is szigorúan korlátozzák.

  

Rovatok