Index Vakbarát Hírportál

Kuba orvosokat küld Olaszország megsegítésére

2020. március 22., vasárnap 22:58 | aznap frissítve

Kuba orvosokat küld Olaszországba, hogy segítsék a koronavírus elleni harcot, írja az Reuters. Bár a kommunista országban nagy hagyománya van annak, hogy orvosokat küldenek a bajba jutott területekre, de jellemzően főként fejlődő országokba.

Azonban eddig Olaszországba még soha nem küldtek segítséget, amely a fejlett világ országai között van számon tartva. Most mégis egy 52 fős csapatot küldenek a járványtól leginkább sújtott Lombardia régióba a kubaiak. A koronavírus-járvány kirobbanása óta eddig öt országba küldött Kuba orvosi csapatot, Venezuelába, Nicaraguába, Jamaicára, Surinamébe és Grenadára. 

„Mind félünk, de forradalmi kötelességünk van, amit teljesíteni kell, szóval félretesszük a félelmeinket” – mondta Leonardo Fernandez, egy 68 éves kubai orvos. „A szuperhősök azok, akik nem félnek. De mi nem szuperhősök vagyunk, hanem forradalmi orvosok.”

Az elmúlt 24 órában 651 halálos áldozata volt a koronavírusnak Olaszországban, írja a  Reuters. Ezzel 5 476-ra emelkedett az összes halottjuk száma.  5 560 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 59 138-ra emelkedett az összes esetszámuk.

Rovatok