Index Vakbarát Hírportál

Leállítják a nem létfontosságú termelési tevékenységet Olaszországban

2020. március 22., vasárnap 00:12

Olaszországban ezentúl kizárólag a létfontosságú termékek előállítását és szolgáltatások nyújtását fogják biztosítani, minden másfajta termelési tevékenység leáll, nyitva maradnak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de az összes hivatalt bezárják - jelentette be az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatti óvintézkedések újabb szigorítását Giuseppe Conte olasz kormányfő szombat éjszaka, írja az MTI.

Az országos érvényű rendelkezés az összes olyan "nem elsődlegesen szükséges" termelést végző gyárat és üzemet érinti, amelyben az utóbbi hetekben még nem állították le a termelést.

Ez tulajdonképpen az ország ipari-gazdasági motorjának tartott észak-olaszországi térség teljes megbénítását jelenti.

Létfontosságú tevékenységnek számít az élelmiszer- és a gyógyszeripar, a mezőgazdaság, a halászat, valamint az információszolgáltatás is.

Minden hivatalt távmunkára állítanak át, de továbbra is biztosított a postai, a banki és a biztosítási szolgáltatás.

"Megkérek mindenkit, hogy őrizze meg a nyugalmát, együtt sikerülni fog!"

- jelentette ki Giuseppe Conte.

Olaszországban minden eddiginél magasabb adatokat közölt a polgári védelmi hatóság a fertőzés terjedéséről. Szombatra ugyanis 53578-ra nőtt a fertőzöttek (kigyógyultak, elhunytak, jelenleg is betegek együtt) száma, és a halálos áldozatok száma elérte a 4825-öt. A 793 elhunyt az eddigi legmagasabb napi adat, az elhunytak többsége Lombardiában vesztette az életét.

Az északnyugati régióban az utóbbi egy nap alatt 3251-gyel nőtt a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 2380-as adathoz képest, és 546-an haltak meg, a pénteken elvesztett 381 beteghez képest.

Az elhunytak számát országosan meghaladta az egy nap alatt kigyógyultak száma (943) , de továbbra is 2857-en fekszenek intenzív osztályon.

Rovatok