Index Vakbarát Hírportál

Angela Merkel is karanténba vonul

2020. március 22., vasárnap 19:53 | aznap frissítve

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál – hivatkozik az MTI a szövetségi kormány szóvivőjére.

Steffen Seibert közleménye szerint a 65 éves Angela Merkelt vasárnapi sajtótájékoztatója után arról értesítették, hogy kimutatták az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) jelenlétét egy orvos szervezetében, aki péntek délután tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltást adott be neki megelőzés céljával.

Merkel ezért azonnal házi karanténba vonult. Munkáját otthonról folytatja, és a következő napokban rendszeresen elvégzi majd a koronavírustesztet – áll a közleményben, amely szerint azért nem azonnal végzik el az első tesztet, mert az esetleges fertőzést még nem lehetne teljes bizonyossággal kimutatni. A Bloomberg alapján Merkel vasárnapi tájékoztatóján arról is beszélt egyébként, hogy az ő élete is alapjaiban megváltozott a járvány miatt. Majdnem minden találkozóját lemondta, ahol emberekkel találkozott volna, főleg telefon- és videókonferenciákból állnak a napjai.

(Borítókép: Angela Merkel. Fotó: Clemens Bilan / Pool / Getty Images)

Rovatok