Index Vakbarát Hírportál

21 halott egy francia idősek otthonában

2020. március 23., hétfő 21:36 | aznap frissítve

Csak vasárnap öten, az elmúlt két hétben összesen 21-en haltak meg egy idősek otthonában Franciaország keleti részén, Lotaringiában. Egyelőre nem végeztek az otthon lakóin koronavírusteszteket, de a haláleseteket nagy valószínűséggel a járvány okozta.

Egy madridi idősek otthonában már félelmetesen megmutatta a járvány, hogy mi történhet, ha bekerül egy idősek otthonába, ahol életkoruk, általános egészségi állapotuk és összezártságuk miatt a lakók a legveszélyeztetettebbek közé tartoznak az egész népességben. A Monte Hermoso otthonban hétfőig húszan haltak meg a járványban, és most hasonló hír érkezik Franciaországból is.

A Vosges megyében lévő Cornimont-ban működő Couarôge nyugdíjas otthonnál hétfőn fehér teherautók és koporsók sora állt, és overallos emberek intézkedtek, hogy a kisváros temetőjébe vigyék az elmúlt napokban elhunytakat. A francia veszélyhelyzeti intézkedések miatt (ezeket éppen hétfőn szigorították tovább, lezárva a piacokat, a sétára, kinti sportolásra pedig legfeljebb egy órát adva a szabadulni akaróknak) a temetéseket rendes szertartás nélkül fogják komplettálni.

Ebben az idősek otthonában szombatig 15-en haltak meg a lakók közül. Vasárnap még öten, majd hétfőn még valaki, most itt tartunk.

(Le Monde)

Rovatok