Index Vakbarát Hírportál

Részleges kijárási tilalom Szaúd-Arábiában és Új-Zélandon

2020. március 23., hétfő 05:35

Részleges kijárási tilalom bevezetését jelentette be az új típusú koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében hétfőre virradóra Szaúd-Arábia és Új-Zéland kormánya is.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök arról számolt be, hogy országában a következő 48 órában elrendelik a legmagasabb szintű készültséget, keddtől bezárják az iskolákat, felfüggesztik majd a nem nélkülözhetetlen szolgáltatásokat, nem fognak például kinyitni a bárok, a kávézók, az éttermek és a mozik, a szupermarketek, a gyógyszertárak viszont igen. „Új-Zéland felkészül az elszigetelődésre” – fogalmazott.

Abdel-Azíz Szalmán szaúd-arábiai király közölte, hogy hétfőtől kijárási tilalmat léptetnek életbe este 7 óra és reggel 6 óra között, kezdetben három hétre. Rijád pénteken felfüggesztette a hazai és a nemzetközi repülőjáratokat, leállította tovább a busz- és taxiközlekedést.

Az Egyesült Arab Emírségek is szigorított az óvintézkedéseken, az országban két hétre leállították a kereskedelmi repülőjáratok fogadását és indítását, és otthon maradásra szólították fel a lakosságot. A tájékoztatás szerint bezárják a bevásárlóközpontokat, éttermeket, plázákat és egyéb, nem létfontosságú vállalkozásokat.

Rovatok