Index Vakbarát Hírportál

Greta Thunberg úgy érzi, átesett a koronavíruson

2020. március 24., kedd 23:08 | négy éve frissítve

Greta Thunberg az elmúlt két hetet önkéntes karanténban töltötte, és úgy érzi, hogy át is esett a koronavírusos megbetegedésen, írja az Instagramján.

Közép-európai útjáról Svédországba hazatérve döntött úgy, hogy önkéntes karanténba vonul, egy kölcsönlakásba költözött be átmenetileg, ahol sem az édesanyjával, sem a nővérével nem találkozott.

Keddi posztjában azt írta, hogy körülbelül 10 nappal ezelőtt kezdett magán tüneteket érzékelni, pontosan ugyanakkor, amikor az apja is, akivel együtt utaztak haza Brüsszelből.

Thunberg fáradékony volt, didergett, fájt a torka és köhögött – tehát a koronavírusra jellemző szimptómái voltak. Azt írta, hogy az apjának ugyanilyen tünetei voltak, csak sokkal intenzívebbek, és ő lázas is volt.

A svéd aktivista posztjában azt állította, hogy Svédországban csak akkor tesztelnek valakit koronavírusra, ha sürgősségi beavatkozásra van szüksége, azoknak, akik betegnek érzik magukat, azt mondják, hogy maradjanak otthon, és izolálják magukat.

Alapjában véve meggyógyultam, ÉS MOST JÖN A LÉNYEG: nem éreztem magam majdnem hogy betegnek.

– írta Thunberg, és hozzátette, a legutóbbi sima megfázása súlyosabbnak tűnt, mint amit most átélt.

Thunberg szerint ez is a csapdája a helyzetnek, szerinte nagyon sok fiatal nem is veszi észre, hogy beteg, és így könnyen át tudják adni a fertőzést a veszélyeztetett csoportoknak.

Ezért felhívta a figyelmet arra, hogy azoknak, akik nem tartoznak a veszélyeztetettek közé, vagyis a fiatalabb korosztályoknak, különleges felelősségük van, mert az ő viselkedésükön élet-halál kérdése múlhat.

Svédországban jelenleg 2286 regisztrált fertőzött van, 36-an haltak meg a koronavírus következtében, és 16-an gyógyultak fel teljesen.

Rovatok