Index Vakbarát Hírportál

A beutazó külföldiek miatt újabb 78 fertőzött van Kínában

2020. március 24., kedd 05:56

Újra megugrott a napi új koronavírusos esetek száma Kínában hétfőn: 78 új fertőzöttet diagnosztizáltak az ország szárazföldi részén, miközben vasárnap még 39-et, írja az MTI.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint az új fertőzöttek nagy része, 74 ember külföldről érkezett, négyen belföldön fertőződtek meg. A közép-kínai Vuhan városában, ahonnan a vírus tavaly év végén terjedni kezdett, hétfőn egy újabb esetet regisztráltak, miután öt napon keresztül nem számoltak be egyetlen újabb fertőzöttről sem.

A szárazföldi Kínában a fertőzöttek összesített száma - ami a helyi nyilvántartási irányelvek miatt nem tartalmazza a tünetmentes fertőzöttek számát - hétfő éjfélig 81 171-re nőtt, közülük több mint 73 ezren gyógyultak már meg. Hétfőn heten meghaltak, mindannyian Vuhanban, velük együtt már 3277-en haltak meg összesen a vírusban.

A hétfői új fertőzöttek közül 31-et Pekingben regisztráltak, így a Kínai Polgári Légiközlekedési Felügyelet hétfőtől kezdve az ország 12 másik városának repülőtereire irányította át a pekingi nemzetközi járatokat. A Beijing Daily helyi lap tudósítása szerint pedig a főváros vezetése újabb szigorítást alkalmaz a külföldről bejövő esetek hatékonyabb kiszűrésére: szerdától a külföldről érkező, illetve a Pekingbe lépésüket megelőző 14 napban külföldön járt emberek mindegyikénél elvégzik a vírustesztet, és központi karantén alá helyezik őket.

Rovatok