Index Vakbarát Hírportál

Több ezer maszkot és védőöltözetet kapott Nigéria a kínai milliárdostól

2020. március 25., szerda 18:31 | aznap frissítve

 Jack Ma, a leggazdagabb kínai üzletember segélycsomag küldött Nigériának a koronavírus-járvány elleni védekezéshez, írja a Guardian. Az afrikai ország 100 ezer arcmaszkot, 1000 egész testet eltakaró védőruházatot és 20 ezer tesztkészletet kapott az Alibaba alapítójától, ezeket a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók között fogják szétosztani. 

A milliárdos múlt héten egy 5,4 millió maszkból, 1,08 millió tesztkészletből, 40 ezer védőöltözetből  és 60 ezer védőálarcból álló szállítmányt juttatott Afrikába, több országot is ellátva, de korábban jelezte, kész lenne az Egyesült Államokat is ellátni létfontosságú egészségügyi felszerelésekkel. 

Afrikában február 14-én, Egyiptomban jelent meg igazoltan a koronavírus-járvány. Ez három és fél héttel későbbi időpont, mint ahogy Európában és Észak-Amerikában feljegyezték az első esetet. Nigériában eddig 46 koronavírusos esetet regisztráltak eddig, szakértők viszont attól tartanak, hogy a magas lakosságszám és a rossz egészségügyi rendszer miatt könnyen súlyosbodhat a járványhelyzet. A védekezés részeként Nigéria hétfőn lezárta szárazföldi határait. Ebben a cikkünkben írtunk részletesen az afrikai helyzetről. 

Mi a helyzet a többi afrikai országban?

Rovatok