Index Vakbarát Hírportál

Helsinki környékén szigorú utazási korlátozásokat vezetnek be

2020. március 25., szerda 23:48

A finn kormány három hétre blokád alá vonja Uusimaa régiót, amely magában foglalja az ország fővárosát, Helsinkit is, és ahol az 5,5 millió finn közül 1,7 millió él – írja a News Now Finland.

Finnországban 880 koronavírusos megbetegedést tartanak nyilván, három ember meghalt a járvány miatt, 10 ember pedig már kigyógyult. A járvány leginkább a főváros körüli régiót érinti, ezért döntöttek úgy, hogy megpróbálják minél inkább leválasztani az ország többi részéről, hátha így sikerül kordában tartani a fertőzéseket.

A döntés azután született meg, hogy a finn egészségügyi minisztérium újraszámolta becslését, és arra jutott, hogy az országban 11000-15500 ember szorulhat majd kórházi ápolásra a járvány miatt, és nagyjából 3600-5000 lélegeztetőgépre lehet szükségük a következő hónapokban.

A régiót nem zárják le teljesen, ha valaki az ország más részében tartózkodik a pénteki bevezetés idején, akkor van lehetősége hazatérni, ahogy munka miatt is el lehet hagyni a régiót, a régión belül lakók pedig szabadon utazhatnak.

A skandináv országok közül Norvégiában van a legtöbb regisztrált fertőzött, jelenleg összesen 3066, az országban 14-en haltak meg a betegségben, és hatan gyógyultak meg. Svédországban 2526 a regisztrált fertőzöttek száma, 44-en haltak meg, és 16 a gyógyult. Dániában 1724 a regisztrált fertőzöttek száma, 34-en haltak meg, és egy személy gyógyult meg eddig.

Rovatok