Index Vakbarát Hírportál

Másfél milliárd gyereket érintenek az iskolabezárások, távoktatások

2020. március 26., csütörtök 22:43

Az iskolabezárások, átállások távoktatásra a koronavírus-járvány miatt már a világ diákjainak 87 százalékát érintik valamilyen formában. Az UNESCO szerint 1,5 milliárd gyerek nem jár a megszokott formában iskolába 165 országban.

„Még soha nem tapasztaltunk ilyen mértékű oktatási zavart” – mondta Audrey Azoulay, az UNESCO igazgatója a BBC szerint. Azt is kiemelték, hogy sok gyereknek kell távoktatásban folytatnia tanulmányait, ami a szegényebb családoknak nehezebb lehet, ahogy azokban az országokban is nehezebben megoldható, ahol az ehhez szükséges technológia nem áll széles körben rendelkezésre.

Az UNESCO elindít „egy globális oktatási koalíciót” nemzetközi szervezetek és magáncégek részvételével. Részt vesz benne a Google, a Microsfot, a WHO, az OECD és az Unicef is.

Különösen aggódnak a legszegényebb családokban élő gyerekekért, akik a legtöbbet veszíthetnek a mostani helyzetben. Az UNESCO hangsúlyozta, hogy „hi-tech, low-tech és no-tech” lépéseket is kidolgoz majd, hogy támogassa azokat, akik kimaradnának az iskolából.

A hét elején az Indexen is elindítottuk az Iskolatévé sorozatunkat. A következő hetekben segítünk az érettségire való felkészülésben, március 23-tól április végéig magyar-, matek- és töriórákkal.

Rovatok