Index Vakbarát Hírportál

Argentína sehogy, Brazília repülőn nem enged be külföldieket

2020. március 28., szombat 08:18

Tovább súlyosbodott a koronavírus-helyzet pénteken Dél- és Latin-Amerikában, ahonnan több országból is újabb áldozatokat jelentettek az MTI hírösszefoglalója szerint.

A Brazíliában a legutóbbi hivatalos adatok szerint a korábbi 77-ről 93-ra emelkedett a betegségben életüket vesztettek száma, a fertőzöttekké pedig 2915-ről 3477-re. A brazil kormány ezért pénteken úgy döntött, hogy harminc napig nem utazhatnak be repülőn érkező külföldiek az országba.

Szintén utazási korlátozást vezetett be Argentína, amely kikötőkön, repülőtereken és a határátkelőkön keresztül sem fogad külföldieket, csak a hazatérő argentinok léphetik át az ország határát. Az országban pénteken már 17 áldozatról tettek bejelentést az egészségügyi hatóságok. A regisztrált fertőzöttek száma 690 – ez a mutató több mint 100-zal emelkedett egy nap alatt. Péntek este a korábbi adatokhoz képest további öt beteg vesztette életét, 59 és 81 év közöttiek voltak. Egyikük egy hetven éves férfi, aki még kedden érkezett haza Miamiból, Buenos Airesben volt karanténban. Csütörtök éjjel rosszul lett, nem sokkal később elhunyt.

Venezuelában egy 79 éves, korábban életét vesztő asszony lett a koronavírus második igazolt áldozata, miután a nő halála után elvégzett teszt igazolta, hogy koronavírusos lett.  Az idős nő magas vérnyomással küszködött, cukorbetegségben szenvedett, amikor "rendkívül rossz állapotban" jelentkezett egy magánklinikán akkor még pontosan meg nem határozott légúti megbetegedéssel. Venezuelában eddig 113 embernél észlelték a vírust, közülük 57 nő, 56 pedig férfi, 20 és 55 év közöttiek.

Panamában az utóbbi 24 órában további 5 személy életét oltotta ki a koronavírusos megbetegedés, így a halálos áldozatok száma 14-re emelkedett. A nyilvántartott fertőzéses esetek száma 786-ra nőtt.

Rovatok