Index Vakbarát Hírportál

Ismét 200 fölött a halottak napi száma a briteknél

2020. március 29., vasárnap 16:41 | aznap frissítve

Szombatról vasárnapra 2433 új koronavírusos fertőzöttet és 209 halottat regisztráltak Nagy-Britanniában, közölte az egészségügyi hivatal. Mindkét adat csökkenést jelent a szombati jelentésekhez képest, amikor 2546 megbetegedést és az eddigi brit csúcsot jelentő 260 halálozást jelentettek egy nap alatt.

Az egészségügyi tárca közlése szerint 19 522 koronavírusos fertőzést regisztráltak eddig az országban az összesen elvégzett 127 737 tesztből, vagyis több mint 108 ezer teszt negatív lett.

A vasárnapi adatok közlése kapcsán a kormány egyik tagja, Michael Gove hosszú bezárkózásra figyelmeztette a brit lakosságot, kiemelve, hogy bizonytalan ideig elnyúlhat az otthon maradás időszaka, amitől azt várják, hogy sikerül lelassítani a vírus terjedését.

„Nem tudok pontos becslést adni, de mindenkinek hosszú időszakra kell készülnie, ami alatt a mostani korlátozások érvényben maradnak” – mondta Gove a BBC-n.

A Sky News cikke szerint meghalt az első egészségügyi dolgozó a briteknél, akinek a halálát a koronavírus-járvány okozta. A fül-orr-gégészként dolgozó 55 éves Amged El-Hawrani Derby és Burton kórházaiban dolgozott.

Rovatok