Index Vakbarát Hírportál

Már több igazolt fertőzött van Spanyolországban, mint Kínában

2020. március 30., hétfő 13:53

Az Egyesült Államokban van jelenleg a legtöbb, mintegy 142 793 igazolt fertőzött, ezt követi Olaszország a vasárnapi adatokkal (97 689), a harmadik helyen azonban már nem Kína, hanem Spanyolország van. A Worldometer.com adatai szerint a 46,6 milliós lakosú országban hétfőre 5085 fővel többnél mutatták már ki az új típusú koronavírus-fertőzést, így jelenleg 85 195 igazolt megbetegedés van az országban. Spanyolországban eddig 7340-en haltak meg a betegségben, vasárnapról hétfőre 537-en. Kínában ezzel szemben 81 470 igazolt fertőzöttről tudni, ott az új esetek száma is erősen visszaesett: mindössze 31 új megbetegedést regisztráltak vasárnapról hétfőre.

A spanyol miniszterelnök szombati, rendkívüli sajtótájékoztatóján bejelentette: a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében két hétre leállnak Spanyolországban a nem létfontosságú ágazatok. 

AZ INTÉZKEDÉS CÉLJA, HOGY MÉG TOVÁBB CSÖKKENTSÉK AZ EMBEREK KÖZÖTTI ÉRINTKEZÉST, ÉS MÉG TÖBBEN OTTHON TUDJANAK MARADNI.

Pedro Sánchez elmondta: az intézkedés március 30-tól április 9-ig lesz érvényben. A húsvéti nagyhét közeledtével ez nyolc munkanapot jelent, amelyet az érintett ágazatok munkavállalói az elképzelések szerint fokozatosan dolgoznak majd le a járvány elmúltával.

A LÉTFONTOSSÁGÚ ÁGAZATOK KÖZÉ TARTOZIK PÉLDÁUL AZ EGÉSZSÉGÜGY, A MEZŐGAZDASÁG, AZ ÉLELMISZERIPAR, AZ ÁRUSZÁLLÍTÁS, AZ ÁRAM-, GÁZ-, VÍZELLÁTÁS, A GYÓGYSZERIPAR, A TELEKOMMUNIKÁCIÓ ÉS IDE SOROLTA A SAJTÓ MUNKÁJÁT IS.

Rovatok