Index Vakbarát Hírportál

13 éves a járvány legfiatalabb áldozata az Egyesült Királyságban

2020. március 31., kedd 19:26 | aznap frissítve

Az elmúlt 24 órában 381-en haltak meg a koronavírus miatt az Egyesült Királyságban, köztük egy 13 éves kisfiú, Ismael Mohamed Abdulwahab - írta meg a Guardian.

A legfiatalabb áldozatként számontartott Ismael csütörtökön került kórházba, mivel légzési nehézségekkel küzdött, pénteken derült ki, hogy koronavírusos. A kisfiú ezután lélegeztetőgépre, majd mesterségesen előidézett kómába került. Ismael hétfőn hunyt el, családja a fertőzésveszély miatt nem lehetett vele. A gyermek édesanyja és hat testvére most a boncolási eredményekre vár, mivel nem tudnak róla, hogy Ismaelnek bármilyen egyéb betegsége is lett volna.

Az országban 3009 új beteget diagnosztizáltak, ezzel 25 150-re nőtt az összes eset száma. A vírusnak a keddi számmal együtt 1789 halálos áldozata van összesen itt. A brit miniszterelnök, Boris Johnson korábban arról beszélt, hogy szerinte a következő hetekben bizonyosra vehető a fordulat az új típusú koronavírus okozta nagy-britanniai járvány elleni harcban, azt azonban még nem tudja, hogy meddig fog tartani ez a válság.

A vasárnapi adatok közlése kapcsán a kormány egyik tagja, Michael Gove hosszú bezárkózásra figyelmeztette a brit lakosságot, kiemelve, hogy bizonytalan ideig elnyúlhat az otthon maradás időszaka, amitől azt várják, hogy sikerül lelassítani a vírus terjedését. Korábban a brit trónörökös is elkapta a koronavírust: II. Erzsébet királynő 71 éves fia enyhe tünetekkel karanténban van. Az Egyesült Királyság eddigi legfiatalabb áldozata egy 21 éves lány. 

Érdekli, hogy áll a járvány aktuálisan a világban? Itt megnézheti részletesebben.

Rovatok