Index Vakbarát Hírportál

New Yorkban olyan magas a halottak száma, hogy ideiglenesen hűtőkamionba helyezik a testeket

2020. március 31., kedd 18:34 | aznap frissítve

New York városában hűtőkamionokba rakják ideiglenesen a halottakat, hogy így tehermentesítsék az egészségügyet, írja a Business Insider.

Pár napja bukkantak fel az interneten olyan videók, amiken állítólag több brooklyni kórház mellett is a vírusban meghalt emberek testét helyezik hűtőkamionokba. Az egyik videót például több mint 200 ezren megosztották.

New York kormányzója, Andrew Cuomo hétfőn azt mondta, New York államban legalább 75 795 pozitív koronavírusos eset van és legalább 1550 ember halt meg. Jelenleg több mint 10 ezer ember van kórházban. A Maimonides Medical Center annyit reagált egy, a Daily Newsnak eljuttatott közleményében a videókra, hogy „sajnálja, hogy bárki ilyen videókat tudott készíteni”, majd a szóvivő hozzátette, hogy folyamatosan dolgoznak az emberek tájékoztatásán a koronavírus-helyzet kezeléséről.

A Brooklyn Hospital Center is reagált a videóra, ők azt mondták, hogy a dolgozók a közegészségügyi protokollt követik. A szóvivő azt is mondta, hogy a fagyasztós kamion az egészségügyi rendszer segítését szolgálja.

Ami szükséges, hogy kompenzálja a tragikusan kiugró számú haláleseteket, amelyek jelenleg túlterhelik az egész ellátási rendszert a kórháztól a hullaházakig. A gyászoló családok nem tudnak gyorsan intézkedni, így elhunyt szeretteik hosszabb ideig maradnak a kórháznál. Ezért van szükség átmenetileg erre a megoldásra.

Rovatok