Index Vakbarát Hírportál

Koronavírussal fertőződött meg az izraeli egészségügyi miniszter

2020. április 2., csütörtök 12:30

Körbezárta az izraeli rendőrség az ultraortodox zsidóság által lakott Bnei Brak városát, mivel a település a koronavírus-járvány egyik epicentruma lett az országban.  A lezárással korlátozzák a ki- és bemenő forgalmat, azoknak a városlakóknak pedig, akik karanténra szorulnak, hotelszobákat biztosítanak, írja a BBC. Bnei Brak a második legfertőzöttebb terület az országban. Az ultraortodox zsidó közösségek miatt az járvány kitörése óta egyre többen fejezték ki az elégedetlenségüket, ugyanis a közösség tagjainak korlátozott lehetőségeik vannak az internet- és szociálismédia-használatra, ezért az információk sem igazán jutnak be a zárt vallási csoportokba. 

Az ultraortodox zsidóság tagjai Bnei Brakban nagyszámú családokban, nagyszámú szomszédsággal élnek, a Times of Israel szerdai híre szerint 67 vírushordozót különítettek el.

Az ország miniszterelnöke, Benjámin Netanjahu a legközelebbi tanácsadóival együtt karanténba került múlt héten, mivel Netanjahu egyik tanácsadójának hétfőn lett pozitív a koronavírustesztje. A miniszteri hivatal tájékoztatása szerint a karantén a kormányfő esetében óvintézkedés, amit a biztonság kedvéért már a járványügyi vizsgálatok befejezése előtt alkalmaznak.

Netanjahu a legfrissebb hírek szerint jövő hét szerdáig lesz karanténban, mivel a 71 éves egészségügyi miniszter, Yaakov Litzman, valamint Litzman felesége is koronavírussal  fertőződött meg. A hírt az irodája erősítette meg szerdán éjjel. Mindketten jól vannak, írja a Times of Israel

Rovatok