Index Vakbarát Hírportál

Panamában különválasztják a nőket és a férfiakat a járvány miatt

2020. április 2., csütörtök 09:32

Drasztikus, ugyanakkor a világ többi országában eddig még nem látott intézkedést vezettek be Panamában a koronavírus-járvány miatt: április 1., szerdától kezdve különválasztják a nőket és a férfiakat az utcákon, méghozzá úgy, hogy

a nők csak hétfőn, szerdán és pénteken, a férfiak pedig kedden, csütörtökön és szombaton mehetnek ki az utcára. Vasárnap mindenkinek otthon kell maradnia. A megjelölt napokon is csak 2 órájuk lesz a bevásárlást és a legfontosabb ügyeket elintézni.

Ez legalább 15 napig lesz így a latin-amerikai országban, ahol eddig 1317 megbetegedést és 32 halálos esetet regisztráltak.

Ezzel azt szeretnék elérni, hogy minél kevesebb ember legyen az utcákon, és minél kevesebb érintkezés legyen az ország lakosai között, a hivatalosan bevezetett otthon maradási rendelkezés ugyanis nem vált be, legalábbis a hivatalos intézkedés ellenére nem tartották az állampolgárok, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el az otthonaikat, ezért döntöttek úgy, hogy nemi alapon bontják fel a heteket.

Panamában már korábban felfüggesztették mind a nemzetközi, mind az országon belüli járatokat, március 22-én pedig a repülőtereket is lezárták, olyannyira, hogy még az országon kívül rekedt panamaiak sem jutnak haza. A további korlátozásokat előbb éjszakai kijárási tilalommal kezdték, majd fokozatosan szigorították még tovább az intézkedéseket – jelenleg délután 5 és hajnali 5 között egyáltalán nem szabad elhagyni a lakóknak az otthonaikat,  áll a CNN összefoglalójában .

Rovatok