Index Vakbarát Hírportál

Hosszabb ideig kell kitartanunk, véli az osztrák államfő

2020. április 3., péntek 07:42

Kitartásra buzdította Ausztria lakosságát a koronavírus-járvány adta helyzetben Alexander Van der Bellen államfő csütörtök este az ORF osztrák országos közszolgálati televízióban, az MTI híradása szerint.

Hosszabb ideig ki kell tartanunk. Nem tudom pontosan, meddig tart a válság, de abban biztos vagyok, hogy egyszer elmúlik

- mondta az elnök az ország lakosságához intézett beszédében. Ausztriában három hete vezették be a kijárási korlátozásokat.

Alexander Van der Bellen szerint addig is újfajta összetartásra van szükség és hozzá kell szoknunk az újfajta hétköznapokhoz, amikor nem foghatunk kezet egymással, gondosan kezet kell mosnunk, és távolságot kell tartanunk egymástól.

Van der Bellen rugalmasságot és alkalmazkodóképességet vár a lakosságtól. Meggyőződése, hogy tanulhatunk is a válsághelyzetből.

Erősebb és szorosabb szövetség van közöttünk, mint ahogyan azt korábban hittük.

A bevezetett óvintézkedések hatékonyságáról úgy vélte, minden egyes ember erejére szükség van ahhoz, hogy közösen gyengítsük a vírust.

Ha majd visszatekintünk 2020 furcsa, fájdalmas és irreális tavaszára, azt fogjuk tapasztalni, hogy elmúlt. Később, visszatekintve talán még jobban meg tudjuk majd becsülni, mennyire értékesek és fontosak vagyunk egymásnak.

Rovatok