Index Vakbarát Hírportál

Reagált egy maszkokat gyártó cég Donald Trump új rendeletére, ami lélegeztetőgépek gyártására kötelez

2020. április 3., péntek 17:06

Egy lélegeztetőgépeket és maszkokat gyártó amerikai cég, a 3M nyilatkozatot adott ki pénteken, hogy annyi N95 maszkot fognak gyártani, amennyit csak tudnak és amennyi elég az Egyesült Államok ellátására. A nyilatkozatot azután adták ki, hogy Donald Trump elnök hat amerikai vállalatot kötelezett lélegeztetőgépek gyártására a védelmi termelési törvény értelmében.

A cég azt mondta, egyetértenek Trump rendeletével és szorosan együtt fognak működni a maszkgyártásban. A nyilatkozatban azt írták, a rendelet arra is felszólította őket, hogy ne exportáljanak maszkokat a latin-amerikai és a kanadai piacnak. A cég azt mondja, az export leállításának viszont komoly humanitárius következményei lesznek, mert így az egészségügyi dolgozók nem jutnak maszkokhoz az érintett országokban, ugyanis ők a meghatározó exportőrök ezeken a piacokon.

Arra is felhívják a figyelmet, hogyha ők nem szállítanak majd ki maszkokat az Egyesült Államokból, más országok is ugyanígy fognak tenni, ami pedig csökkentené a maszkok nettó mennyiségét az USA-ban, ez pedig ellentétes a cég, a rendelet és az amerikai nép érdekeivel.

(CNN)

Rovatok