Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó: Szégyen lenne, ha most szavaznának a Fideszről a Néppártban

2020. április 3., péntek 20:23 | aznap frissítve

Szijjártó Péter külügyminiszter a Spirit FM rádióban adott interjúban kifogásolta, hogy miért nem keresték meg személyesen korábban azoknak az országoknak a külügyminiszterei, akik most aggályosnak tartják a demokráciát Magyarországon - írja az ATV

"Amikor naponta ezrek halnak meg ebben a vírusban, akkor tényleg azzal kell foglalkozni Brüsszelben, hogy a magyar parlament által hozott törvény melyik paragrafusában milyen pont van?"- kérdezte Szijjártó a műsorban. A hétfőn a parlament által elfogadott törvény végnélküliségét azzal indokolta, hogy senki nem tudja, mikor ér véget a járvány.

A műsorvezető, Gavra Gábor kérdésére, hogy Brüsszel az ellenség, Szijjártó hangsúlyozta, hogy itt emberéletekről van szó, nem ideológiákról. A lényeg, hogy az emberek megmeneküljenek és a gazdaságot sikerüljön beindítani a járvány okozta válság után. "Ezzel szórakozni, hogy milyen döntést hoz a parlament, ez nem baráti magatartás" - mondta a külügyminiszter.

A Fidesz és a Néppárt viszonya kapcsán Szijjártó elmondta, hogy a néppárti tagság azon múlik, hogy a párt visszatalál-e arra az útra, amin a Fidesz belépésekor volt. Szerinte óriási szégyen lenne a Néppárt részéről, ha a Fidesz tagságáról most szavaznának, hiszen nagyon nem ilyen a közhangulat.

Szijjártó szerint a jogállamiság és a demokrácia olyan értékek, amikre a magyar kormány politikája alapul. Az EU 13 országának nyilatkozata kapcsán elmondta Szijjártó, hogy 13 régi tagország elkezdi leckéztetni az újakat, ezzel idézte észt kollégája nyilatkozatát.

Rovatok