Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai tiszti főorvos megmutatja, hogy csinálj magadnak maszkot 45 másodperc alatt

2020. április 5., vasárnap 14:00

Dr. Jerome Adams az amerikai járványügyi hivatal legújabb ajánlásának megfelelően mindenkit arra kér, hogy takarja el az orrát és a száját ha emberek közé megy, ha másért nem is, legalább azért, mert így kevésbé valószínű, hogy piszkálgatni fogja. A másik érv a maszkolás mellett, hogy ha az ember tünetmentes hordozó, így nem fogja a mellette állóra ráragasztani a kórságot. A CDC ismételten felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy ne vásárolják fel az N-95-ös, szűrővel ellátott maszkokat, ugyanis így sincs elég, és amennyi van, az az orvosoknak és a többi egészségügyi dolgozónak kell.

A maszkviselés kérdése az elmúlt napokban központi téma lett a magyar közbeszédben, teljesen megosztotta nemcsak a társadalmat, de a szakembereket is. Ha valaki kilép az utcára, vagy azért kap rosszalló pillantásokat, mert nincs rajta maszk, vagy azért, mert maszkot hord, és így nem jut elég az egészségügyi dolgozóknak. Hogy kinek van igaza?

Tulajdonképpen mindkét oldalnak.

A maszkmegszégyenítés (amikor az is baj ha van maszk, és az is baj, ha nincs) új társadalmi jelenség, nemcsak nálunk, hanem szinte az egész világon. Erről bővebben itt írtunk

Rovatok