Index Vakbarát Hírportál

Belgiumban tetőzhet a járvány

2020. április 5., vasárnap 19:40

A belga járványügyi bizottság szerint a koronavírus-járvány lassan eléri a csúcspontját az országban, azonban ez korántsem jelenti a végét. "Óvatosnak kell maradnunk, hosszú és nehéz hetek várnak még ránk" -  közölte a hivatal az MTI híre szerint.

A halálesetek száma eddig összesen 1447 az országban, a hétvégén 164 ember halt meg a járvány okozta betegségben, míg az azonosított fertőzöttek száma lassan eléri a húszezret. A fertőzés epicentruma továbbra is a flamand régió ahol a megbetegedések közel 60 százalékát regisztráltak. 

A szomszédos Hollandiában a hétvégén 156-an haltak meg a vírus okozta betegségben, így a járványhoz kapcsolódó halálesetek száma 1766 az országban. A fertőzöttek száma ott is megközelíti a húszezret. 

Luxemburgban, a fertőzöttek aránya még mindig magas az ország lakosságának számához képest: eddig 2729 fertőzöttet regisztráltak eddig a félmilliós országban. Xavier Bettel miniszterelnök hétvégi sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a korlátozási szabályokat követni kell, mert nem múlt el még a veszély. (MTI)

Rovatok