Index Vakbarát Hírportál

Ha kell ,minden szabadidős tevékenységet betilt a brit kormány

2020. április 5., vasárnap 11:56

Hihetetlennek mondta a brit egészségügyi miniszter, hogy még mindig képesek az emberek kijárni napozni az utcákra, a kijárási korlátozások ellenére. Matt Hancock szerint ha ez így folytatódik, a kormány kénytelen lesz minden házon kívüli szabadidős tevékenységet betiltani. A BBC-nek nyilatkozva a miniszter közölte: ha az emberek nem akarják a teljes tiltást, akkor tartsák be a szabályokat. 

Nyomatékosította, hogy a korlátozások mértéke és ideje attól függ, mennyire felelősségteljesek a polgárok, és mennyire korlátozzák otthonuk elhagyását a valóban elkerülhetetlen tennivalókra. Ha ezt betartják, akkor a vírus terjedésének megállítása gyorsabban elérhető, így a korlátozások is gyorsabban lennének felszámolhatók.

Az Egyesült Királyságban 4313 ember vesztette életét a koronavírus-járványban, a fertőzöttek száma meghaladja a 41 ezret.

A királynő vasárnap este televíziós beszédet mond, amelyre II. Erzsébet uralkodásának 68 éve alatt eddig csak háromszor volt példa. Az előre felvett beszéd tartalmáról a BBC már közölt részleteket.   

Rovatok