Index Vakbarát Hírportál

Csökkenni kezdett az új halálos áldozatok száma Franciaországban is

2020. április 5., vasárnap 21:05

Az elmúlt 24 óra adatai alapján csökkenni kezdett az új halálesetek száma Franciaországban az egészségügyi miniszter szerint, írja a Reuters.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint egy nap alatt 357 ember halt meg, míg előző nap 441 áldozatot szedett a vírus. A minisztérium azt is elmondta, hogy március 1. óta összesen 2189 ember halt meg idősek otthonában. Az országban eddig 8078 ember halt meg a vírus miatt. Jelenleg 6978 beteget kezelnek intenzív osztályon.

Szombatra  15 438-an épültek fel a betegségből Franciaországban, világszerte 244 108-an. A francia egészségügyi hatóságok vezetője,  Jérôme Salomon hangsúlyozta, hogy nem az intenzív osztályra kerültek vannak kevesebben, hanem a napról napra való növekedésbeli csökkenés látható. A súlyos betegek száma még mindig nő, csak kicsit lassabban, mint korábban. 

Vasárnap nemcsak Franciaországban mutatkozott csökkenés, Olaszországban is 600 alá esett az új halálesetek száma, amire március 19. óta nem volt példa. Ausztriában második napja több új gyógyult volt az országban 24 óra alatt, mint új fertőzött. 

Rovatok