Index Vakbarát Hírportál

Tovább csökkent Olaszországban az új halálesetek száma

2020. április 5., vasárnap 18:10

Olaszországban vasárnapra 24 óra alatt 525 új haláleset történt, az összes eset száma pedig 128948-ra emelkedett. 

Összesen 15887 ember hunyt el eddig az országban a vírus következtében. Szombat volt az első nap a járvány kitörése óta, hogy az intenzíven fekvő betegek száma csökkent, illetve március 25 óta ekkor került a halálos áldozatok száma először 700 alá. A vasárnapi adat az áldozatok számában újra csökkenést mutat, 600 alatt utoljára március 19-én volt az új halálesetek száma. A La Repubblica arról számolt be, hogy az intenzíven lévők száma is ismét csökkent, a tegnapi számhoz képest (1238) viszont kevesebben, 819-en gyógyultak meg.

Franco Locatelli, a Közegészségügyi Hivatal (Iss) elnöke szombaton mindenkit figyelmeztetett sajtótájékoztatón arra, hogy a kedvező adatok még nem jelentik azt, hogy Olaszország túljutott volna a kritikus szakaszon, ezért mindenkit arra kért, hogy tartsa be a kormány által bevezetett kijárási korlátozásokat és szabályokat. 

Az ország folyamatosan próbál védekezni a járvány ellen, miután karantén alá helyezték Olaszországot, több mint 3 hete bezárt minden hely, ami nem gyógyszertár vagy élelmiszerbolt. Szerdán Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy április 13-ig meghosszabbítja az olasz kormány a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket is.

Érdekli, hogyan áll a járvány most a világban? Itt megnézheti

Rovatok