Index Vakbarát Hírportál

Bulit tartott a karantén közben egy nigériai színésznő, letartóztatták

2020. április 6., hétfő 16:55 | aznap frissítve

Születésnapi bulit rendezett a férjének egy népszerű nigériai színésznő, de ezzel megszegte a kijárási tilalmat, így letartóztatták – írja a BBC. Funke Akindele korábban a nigériai járványügyi és betegségmegelőzési központ (NCDC) egyik hirdetésében hívta fel az emberek figyelmét a koronavírus veszélyeire.

Akindele azt állítja, hogy mindenki, aki részt vett a bulin, már két hete a lagosi villájában karanténozott, senki sem a saját otthonából érkezett. A résztvevők között volt Naira Marley énekes és Eniola Badmus színésznő is, és néhány nigériai nem biztos benne, hogy ők nem otthonról érkeztek. 

Lagosban minden 25 fősnél nagyobb rendezvényt betiltottak, és ugyan nem tudni, hányan vettek részt Akindele buliján, a rendőrség mindenki ellen eljárást indított. Nem lesz nehéz beazonosítani a résztvevőket, ugyanis Akindele férje, JJC Skillz több videót is készített az est folyamán.

Skillzt és Marley-t a rendőrség arra kérte, hogy hétfőn fáradjanak be az őrsre, különben körözést adnak ki ellenük.

Az NCDC és a Dettol nevű tisztítószergyártó (a hirdetés egyik támogatója) elhatárolódtak Akindelétől, és kijelentették, hogy nem képviseli őket. Akindele Twitteren kért bocsánatot a történtekért, és megígérte, hogy mostantól betartja a távolságtartási ajánlásokat.

Nigériában 232 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, eddig 33 embert engedtek haza a kórházból, és öten haltak bele a COVID-19-be.

Rovatok