Index Vakbarát Hírportál

Szétkente a taknyát az ajtón egy brit postás

2020. április 6., hétfő 21:43 | aznap frissítve

Hihetetlen felvétel járt körbe a brit közösségi médiában: Royal Mail postása egy ház bejáratánál láthatóan előre kitervelt szándékkal beletörölte az orrát a kezébe, majd szennyezett kezével alaposan összefogdosta a bejárat előtti fogantyút, postaládát és ajtót.

Azzal azonban a kézbesítő nem számolt, hogy tettét felveszi egy kamera, majd a felvétel kikerül a közösségi oldalakra. A felvételek láttán sokan a postás azonnali kirúgását követelik. A Royal Mail vizsgálatot indított az ügyben.

Azt nem tudni, hogy a kézbesítő fertőzött volt-e, vagy sem. Mint arról vasárnap beszámoltunk, huszonnégy óra alatt 621 áldozata volt a koronavírus-járványnak az Egyesült Királyságban – ez valamelyest kevesebb, mint a szombaton közölt adatok, akkor 708 halálesetről számoltak be. Összesen már 4934-en haltak meg a koronavírus miatt az országban. 

Vasárnap este rendkívüli tévébeszédet tartott II. Erzsébet brit királynő a koronavírus-járvány miatt. Az uralkodó eddig csak négy alkalommal szólt ilyen formában az állampolgárokhoz, 1991-ben, az első öbölháború idején, 1997-ben, Diana hercegné temetése előtt, 2002-ben, az anyakirályné halála után, illetve 2012-ben, trónra kerülésének hatvanadik évfordulóján.

A legfrissebb adatok szerintilyen a járványhelyzet a világban   :

Rovatok