Index Vakbarát Hírportál

Óriási védőeszköz-szállítmányt fosztottak ki Törökországban

2020. április 7., kedd 17:17 | aznap frissítve

Egy mintegy ötvenezer tételes, Máltának címzett védőfelszerelés-szállítmányt fosztottak ki egy törökországi raktárban. A szigetország egészségügyi dolgozóinak rendelt eszközöket nagy eséllyel a feketepiacon értékesítik majd, írja a Times of Malta.

A máltai egészségügy nincs könnyű helyzetben, a rendeléseiket gyakran törlik, miután a gyártóknak magasabb árat ajánlanak a járvány elleni harchoz használt maszkokért, kesztyűkért és egyéb védőfelszerelésekért. Az egyik máltai kórházban külön beszerzési csapatot állítottak fel, hogy a sziget egészségügyi dolgozóit el tudják látni a munkájukhoz szükséges eszközökkel.

A helyiek szerint a helyzetük olyan, mint amikor az ember egy szappant próbál magánál tartani, hiába érzik magukénak, egy idő után kicsusszan a kezeik közül. Mint mondják, hiába rendelik meg az egészségügyi dolgozók számára létfontosságú eszközöket, azok zömében nem érkeznek meg az országba.

Hogy a hasonló eseteket elkerüljék, Málta mostantól közvetlenül a kínai kormánnyal folytat tárgyalásokat, hogy biztosítani tudja az ellátást. Ehhez Málta kínai nagykövetségén kötöttek szerződést, most egy óriási szállítmányt várnak Kínából, amelytől azt remélik, hogy egy ideig elengedő lesz a járvány frontvonalában dolgozók számára.

Máltán jelenleg 293 igazolt koronavírus-fertőzöttről tudnak, a hivatalos adatok szerint a járványhoz köthető haláleset még nem történt a szigeteken.

Rovatok