Index Vakbarát Hírportál

Nem szólt orvosainak a Thaiföldön motorbalesetet szenvedő magyar férfi, hogy fertőzött területről jött

2020. április 7., kedd 10:56

112 egészségügyi dolgozót kellett karanténba zárni Thaiföldön, miután kiderült, hogy koronavírussal fertőzött területről érkezett az a 25 éves magyar férfi, aki vasárnap halt meg Phuket szigetén. 

A férfi motorbalesetet szenvedett, és nyakcsigolyatöréssel került kórházba március 25-én. Megműtötték, és napokig feküdt még kórházban, a lap szerint ekkor már kezdett felépülni, és beszélni is tudott.

A Bangkok Post cikke szerint aztán március 29-én látogatója érkezett a Patong Beach-i Soi Bagláról, ami a fertőzés egyik gócpontjának számít a szigeten. Gyanús lett a kórházban, és miután a hatóságok kikérdezték a lábadozó férfit, kiderült, hogy nem véletlen a látogatás, két hete ugyanis maga is a fertőzés veszélyes helyen járt, korábban pedig Malajziába utazott. Csak épp erről elfelejtett szólni az orvosoknak. 

Rögtön ELVÉGEZTÉK rajta A KORONAVÍRUSTESZTET, AMINEK POZITÍV LETT AZ EREDMÉNYE. 

A férfi múlt pénteken meghalt, miután felment a láza, és légzési nehézségei voltak.

A külügyminisztérium hétfőn azt válaszolta a 444 megkeresésére, hogy a magyar férfi halálát nem a koronavírus okozta, hanem a motorbaleset során szerzett sérülések. 

A kórház igazgatója sokkolónak nevezte, hogy a beteg nem jelezte, hogy fertőzött területen is járt. 112 embert kellett miatta karanténba küldeni, akiken tesztet is végeztek. 94 személy tesztje negatív lett, 18 eredménye még nincs meg. 

Rovatok