Index Vakbarát Hírportál

Megszegte a kijárási korlátozást Új-Zéland egészségügyi minisztere

2020. április 7., kedd 09:15 | aznap frissítve

Március 25-én lépett életbe a legmagasabb szintű korlátozás Új-Zélandon a koronavírus-járvány miatt. Az ott élők csak a legszükségesebb dolgok beszerzése miatt, illetve sportolás céljából hagyhatják el az otthonukat. Külön kértek mindenkit, hogy most kerüljék a különösen balesetveszélyes mozgásformákat. Ennek ellenére David Clark egészségügyi miniszter már az első hétvégén autóba pakolta a családot, és körülbelül 20 kilométert kocsikáztak a partig, múlt héten pedig mountain bike-ozni ment. Clarkról fotó készült, ami hamar nyilvánosságra került, így a miniszter bocsánatot kért. Ezután derült ki a tengerparti kiruccanása.

Kedden a BBC azt írta: Clark benyújtotta lemondását, de azt a járványhelyzet miatt nem fogadták el, ugyanakkor lefokozták a kormányban, és egy másik pozíciójától is megfosztották. 

Egészségügyi miniszterként nemcsak követnem kell a szabályokat, hanem példát is kell mutatnom a lakosság számára. Éppen akkor, amikor arra kértük őket, hogy hozzanak történelmi áldozatot, én becsaptam a csapatot. Egy idióta voltam, és megértem, hogy miért haragszanak rám az emberek

– idézte a BBC Clarkot. Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern azt mondta, normál körülmények között Clarkot már elbocsátották volna.

Rovatok