Index Vakbarát Hírportál

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat Vuhanban

2020. április 8., szerda 08:42 | aznap frissítve

A koronavírus tavaly év végén a 11 milliós Vuhanból kezdett terjedni, a járvány gócpontját  január 23-án zárták le, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. Több mint két hónap után, szerdától feloldották a vesztegzárat – tudósít az MTI. 

A CCTV kínai állami hírcsatorna szerint a jegyeladások alapján szerdán 55 ezer ember hagyja el Vuhant vasúton. A szabályok enyhítése után már kedden is tömegek hagyták el a várost, az agyaghadsereget például 12 ezren keresték fel. Ebben a hétfői cikkben is arról írunk, hogy kaotikus jelenetek zajlottak a kínai nemzeti parkokban, miután az országban lazították a korlátozásokat.  

Az egészségügyi hatóságok a vesztegzár feloldása ellenére továbbra is azt tanácsolják a város lakóinak, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak el. Az utazást csak azoknak engedélyezik, akiknek van igazolásuk, hogy egészségesek.

Április 3-án, múlt pénteken már figyelmeztették a lakosságot, hogy ha majd feloldják a vesztegzárat, akkor is maradjanak otthon.

Kína szárazföldi részén kedden 62 újabb embert diagnosztizáltak az új koronavírus okozta Covid-19 nevű betegséggel, közülük 59-en külföldről utaztak be. A behozott esetek száma ezzel 1042-re emelkedett. Ugyanezen a napon 137 tünetmentes fertőzöttet azonosítottak, közülük 102-en érkeztek külföldről. 1095 aszimptomatikus vírushordozót tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Kedd éjfélig összesen 81 802 Covid-19 megbetegedést regisztráltak, közülük eddig 3333-an hunytak el a kínai szárazföldön.

Kedd este írtunk arról, hogy Donald Trump élesen bírálta a WHO-t, Kína-pártisággal vádolta a részben amerikai pénzből is fenntartott egészségügyi világszervezetet. 

Rovatok