Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa: A koronavírus lehet a természet válasza a klímaválságra

2020. április 9., csütörtök 21:16 | aznap frissítve

Ferenc pápa szerint a koronavírus-járvány egyike a természet válaszainak arra, hogy az emberek teljesen figyelmen kívül hagyják a környezeti válságokat. 

A szentatya a The Tablet és Commonwealth lapoknak adott emailben interjút szerdán, amelyekben arról beszélt, hogy a vírus kirobbanása alkalom arra, hogy az emberek kicsit visszavegyenek a tempóból, a fogyasztásból, és többet megtanuljanak a környezetükről. 

Nem foglalkoztunk a közelmúlt katasztrófáival. Ki beszél már az ausztrál erdőtüzekről? Ki beszél arról, hogy 18 hónappal ezelőtt egy hajó át tudott hajózni az északi sarkon a gleccserek olvadása miatt? Ki beszél az áradásokról? 

– mondta Ferenc pápa, aki hozzátette, hogy nem tudja, hogy a természet így bosszulja meg a károkat, amiket elszenvedett, de biztosan azok következményei. 

A pápa arról is beszélt, hogy minden kedden jár gyónni, hogy a saját önzőségeit meggyónja, és külön beszélt a populista politikusok térnyerése ellen is, akik szerinte hasonló beszédeket mondanak, mint Hitler 1933-ban. 

Élesen bírálta azt is, hogy a hajléktalanokat nem az üres hotelekben különítik el, hanem parkolókban, ahogy az nemrég Las Vegasban is történt. 

Rovatok