Index Vakbarát Hírportál

Trump másodszor is beleszállt a WHO-ba

2020. április 9., csütörtök 10:40

Donald Trump amerikai elnök ismét az ENSZ Egészségügyi Világszervezetét (WHO) bírálta, ezúttal már nemcsak a Twitteren, hanem a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján a Fehér Házban szerdán este - írja az MTI.

Az amerikai elnök a sajtókonferencián újból arról beszélt, hogy szerinte a WHO Kínát pártolja. Azt is állította: nem ő politizálja át a szervezet munkáját, hanem annak főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. Trump így válaszolt a WHO-vezető szerda délutáni sajtótájékoztatójára, ahol Gebrejeszusz azt kérte, ne politizálják át ezt a vírust.

Mike Pompeo, az USA külügyminisztere pedig arról beszélt: egyetért Donald Trump  álláspontjával, miszerint megfontolandó, hogy az Egyesült Államok csökkentse, vagy meg is vonja a WHO működéséhez biztosított anyagi hozzájárulását. A külügyminiszter azt is mondta, hogy a világjárvány végeztével "rengeteg időnk lesz majd arra, hogy visszapillantva megvizsgáljuk, hogyan is teljesített az Egészségügyi Világszervezet".

Rovatok