Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos egy macedón riporter, aki interjúzott egy Szijjártóval is találkozó politikussal

2020. április 10., péntek 14:08

Pozitív lett Goce Mihajloski, az észak-macedón Kanal 5 csatorna főszerkesztőjének koronavírus-tesztje. Mihajloski korábban interjúzott azzal a Hristijan Mickoskival is, akivel Szijjártó Péter korábban közös képet posztolt. A macedón Republika ugyanakkor azt írja: Mickoski már tesztelte is magát, és negatív lett a tesztje. Ennek ellenére az ellenzéki vezető politikus két hétre karanténba vonult.

Mihajloski emellett nemrég interjút készített az ország korábbi miniszterelnökével, a kormánypárt vezetőjével, Zoran Zaevvel is, aki még vár a tesztje eredményére, de ő is két hetes karanténba vonult.

A csatorna saját közleményében azt írja, Mihajloski első tesztje még negatív volt. Vasárnap óta mutatja a betegség tüneteit, és ma már kórházban kezelik. Mihajloski március 28-29-én meglátogatta a szüleit, majd 30-án nélkül visszatért a munkahelyére, ahol már korábban bevezettek olyan óvintézkedéseket, mint a kötelező lázmérés belépéskor és a fertőtlenítés, és rendelkezésre állnak szájmaszkok is. 

Április 2-án és 3-án a stúdióba behívták Zaevet és Mickoskit, de a csatorna szerint minden óvintézkedést betartottak. Mihajlovski először vasárnap érezte a betegség tüneteit, ugyanakkor a vírusról ismert, hogy akár két hétig is tünetmentes, és már ebben a fázisban is fertőz. Szijjártó Péter 6-án, hétfőn posztolta a közös képet Mickovskival.

A főszerkesztő április 6., hétfő óta otthonról dolgozott, ahol kérte a teszt elvégzését, de még nem mutatott elég tünetet ahhoz, hogy ez meg is történjen. Hetedikén aztán elvégezték a tesztet a magas láza miatt, de ez negatív lett. Április 9-én, csütörtökön viszont kórházba vonult, ahol már pozitív lett a tesztje.

Rovatok