Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa: A keresztények feladata a remény hirdetése a halál sötétségében

2020. április 11., szombat 23:20

A Krisztus halálakor is a reményt választó nőket és férfiakat nevezte példaképnek Ferenc pápa a betegség és halál uralta mai világ számára a szombat esti vigília szertartásán, amelyet a koronavírus-járvány miatt az üres római Szent Péter-bazilikában mutatott be.

Az egyházfő kijelentette, a keresztényekre vár a feladat, hogy vigaszt nyújtsanak, magukra vegyék mások terheit, és az élet örömhírét hirdessék a halál idején.

"Ne engedjünk a csüggedésnek, ne tegyük félre a reményt. Reménykedhetünk és remélnünk kell, mivel Isten (...) nem hagyott magunkra" - mondta Ferenc pápa a homíliájában. Beszédében a háborúk ellen is felemelte a szavát.

A vigília szertartása teljes sötétségben kezdődött, a fények akkor gyulladtak fel, amikor Ferenc pápa az oltárhoz érkezett. Megszólaltak a Szent Péter-bazilika eddig néma harangjai is, amelyek visszhangzottak az emberek nélküli Róma városában.

(Borítókép: Ferenc pápa a koronavírus miatt üres Szent Péter téren 2020. április 10-én. Fotó: Vatican Pool/Getty Images)

(MTI)

Rovatok