Index Vakbarát Hírportál

Julian Assange-nak titokban két gyereke is született, míg az ecuadori követségen élt

2020. április 12., vasárnap 17:54

Julian Assange-nak két gyerekei is született a jogi csapata egyik tagjától, miközben az londoni ecuadori követségen tartózkodott, hogy elkerülje a Svédországba való kiadatást – írja a BBC. A svéd szexuális zaklatási vádat azóta ejtették ellene.

A Wikileaks alapítójának párja, Stella Morris elmondása szerint 2015-ben jött össze Assange-al, és jelenleg egyedül neveli két gyereküket. Az ügyvéd állítása szerint azért most áll a nyilvánosság elé, mert félti Assange életét. A férfi jelenleg a Belmarsh Börtönben várja a kiadatási tárgyalását.

Morris attól fél, hogy a gyenge egészségi állapotú, 48 éves Assange könnyen a COVID-19 áldozatává válhat.

Morris 2011-ben találkozott Assange-al, mikor ügyvédként csatlakozott a jogi csapatához. A nő elmondása szerint minden nap találkoztak, jól kijöttek, és 2017-ben Assange megkérte a kezét.

Assange jelenleg az USA kiadatási kérelme ellen is küzd, ott kémkedéssel vádolják.

A férfi nem hagyhatta el az ecuadori követséget, így mindkét fia születését videohívással követte, és jelenleg is így kommunikál a három éves Gabriellel és az egyéves Max-el. Míg Assange a követségen élt, Morris mindkét fiút bevitte, hogy meglátogassák az apjukat.

Assange-t 2019-ben vette őrizetbe a brit rendőrség, és 50 hét börtönre ítélték, mert nem tartotta be az óvadékának feltételeit. Szeptemberben feltételesen szabadlábra került volna, de egy bíró meghosszabbította az ítéletet, mert szerinte Assange múltjából kiindulva esélyes, hogy megpróbálna elszökni

Rovatok