Index Vakbarát Hírportál

Chilében a koronavírus halálos áldozatait is gyógyultként tartják nyilván

2020. április 15., szerda 10:11

Chilében az új koronavírusos fertőzések száma meghaladta a 7500-at, a halottaké 82, és 2300 embert tartanak számon gyógyultként a Johns Hopkins Egyetem keddi adatai szerint, de az szerint az országban a halottakat is a gyógyult esetekhez számolják, mert az egészségügyi miniszter szerint már nem fertőznek - számolt be a Newsweek

Jaime Mañalich miniszter a héten azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy 898 beteg van, akik már nem fertőznek, és gyógyultként tartják nyilván őket, ebbe beletartoznak azok, akiknek már 14 napja negatív a tesztjük, és azok is, akik sajnálatos módon elhaláloztak.  

A Newsweek szerint nem ismert, hogy mióta számolják a halottakat a gyógyultakhoz, de a kormány szerint ezt a számolási módot nemzetközi egészségügyi szakértők is jóváhagyták. 

Chilében az első esetet március 3-án regisztrálták egy 33 éves orvosnál, aki Ázsiában járt. Az első haláleset pedig március 21-én történt, egy 83 éves nő halt meg. 

Múlt hónapban a chilei elnök 90 napra katasztrófahelyzetet hirdetett, amikor növekedni kezdett a halottak száma. Márciusban lezárták a határokat, és a hatmilliós fővárost, Santiagót is.  

 

Rovatok