Index Vakbarát Hírportál

Elérte a kétmilliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

2020. április 15., szerda 07:12

Elérte a kétmilliót a koronavírussal fertőzött betegek száma a világon, derül ki a worldometers.info oldal adatbázisából.

A halottak száma 126760.

2020. április 15-ére már szinte a világ összes országában megjelent a Covid-19-nek elkeresztelt, de a közbeszédben koronavírus-fertőzésként elterjedt járvány, ami valószínűleg decemberben kezdett el fertőzni a kínai Hupej tartománybeli Vuhan város egyik piacán. Pár hónap alatt világszerte több százezren fertőződtek meg, és ezrek haltak meg a járványban.

Mostanra már nem Kína a legfertőzöttebb ország, hanem Európa és az Egyesült Államok váltak az új gócpontokká. A legtöbben az Egyesült Államokban vesztették életüket a vírus miatt, már 25 ezernél is több az áldozatok száma, és több mint hatszázezer fertőzöttet regisztráltak az országban. New York államban a legsúlyosabb a helyzet, ott kétszázezernél is több beteget tartanak nyilván, az elhunytak száma pedig hétezer fölött van.

Európában Spanyolország a legfertőzöttebb ország, itt 172 ezernél több beteget regisztráltak a betegséggel, aminek szövődményeibe több mint 17 ezren haltak bele. Ennél is több áldozatot követelt a vírus Olaszországban, ahol 162 488 betegből 21 067 hunyt el.

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, az első regisztrált fertőzött egy itt tanuló iráni egyetemista volt. Az első haláleset március 15-én történt, egy 75 éves férfi vesztette életét. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint április 15-éig 1512 fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, és 122-en vesztették életüket a koronavírus-fertőzés miatt. A hivatalosan is gyógyultak száma szintén 122 fő. Összesen 35 825 koronavírustesztet végeztek az országban, és 14 355-en vannak hatósági házi karanténban.

(Borítókép: Egészségügyi dolgozókat tesztelnek, mielőtt belépnének a kórházba New Yorkban 2020. március 24-én. Fotó: Misha Friedman / Getty Images) 

Rovatok