Index Vakbarát Hírportál

Spanyolország két részletben oldaná a korlátozásokat

2020. április 17., péntek 20:49

Spanyolország két szakaszban kezdi majd el feloldani az országot a jelenlegi korlátozó intézkedések alól - közölte Yolanda Diaz munkaügyekért és szociális gazdaságért felelős miniszter a TVE-vel. 

Az első szakasz, nyárig veszi majd kezdetét a termelési ágazatokban, a második szakasz pedig az év végéig tart majd. Az újjáépítés fokozatosan megy majd végbe. 

- idézte a CNN a minisztert. Diaz szerint minden döntés az egészségügyi hatóságok tanácsaira fog épülni, de hozzátette, hogy "a normalitás" nem ugyanaz lesz, mint korábban.

Salvador Illa egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az elkövetkezendő időkben a kormánynak még nagyobb odafigyeléssel kell tanulmányoznia az adatokat. 

"Különbséget kell tennünk a PCR-teszttel diagnosztizáltakés a gyorsteszttel diagnosztizált esetek között, és ellenőriznünk kell, vannak-e tüneteik"

- mondta.

Spanyolország még mindig a második legfertőzöttebb ország a világon, 188 093 fertőzöttel. Az elmúlt egy napban 3145 új esetet, és 298 halálos áldozatot regisztráltak. 

Rovatok