Index Vakbarát Hírportál

Kőzáporral futamították meg a rendőröket Erdélyben

2020. április 18., szombat 22:44 | négy éve frissítve

Komolyabb balhé volt szombat este Vajdahunyadon, írja a Főtér.ro. A város lakótelepi negyedének Micro 6 elnevezésű városrészénél egy biciklist igazoltattak a kijárási korlátozásokat felügyelő rendőrök. A beszámoló szerint a biciklista részeg volt, nem voltak nála a papírjai és erőszakossá vált, amikor be akarták vinni a rendőrök.

Ráadásul nem csak ő, hanem a kiérkező rokonai és ismerősei is azok lettek, mert nem voltak megelégedve az igazoltatás minőségével. Ezért többek közt kövekkel dobálták meg a rendőröket és az autóikat.

De kijöttek a csendőrök és a különleges egység csapata is, és rendet tettek. Egy figyelmeztető lövés is eldördült ennek során, illetve három embert bevittek, de a Hunedoaralibera.ro alapján már elcsitultak a kedélyek a környéken az ortodox húsvét előestéjén.

A Máramaros megyei Lénárdfalva ortodox papja pedig 20 ezer lejes (nagyjából másfél millió forintos) bírságot kapott, mert a korlátozások ellenére vallási összejövetelt tartott, azaz misézett a Maszol.ro szerint. A rendőrök leállították a misét és a 31 további résztvevőt is igazoltatták. De még szertartás előkészítésében segédkezőket is azonosítani szeretnék, akik ellen büntetőjogi eljárás indul majd.

Az országban egyébként komoly kijárási korlátozások vannak érvényben, és a hatóságok már korábban is tartottak attól, hogy az ortodox húsvét miatt jobban elengedik majd magukat az emberek.

Rovatok