Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: Afrikában 4,7 százalékos a halálozási arány a WHO szerint

2020. április 22., szerda 17:33 | aznap frissítve

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arról számolt be, hogy az igazolt koronavírusos esetek száma Afrika egyes részein egy héten belül 45 százalékkal nőtt, és 38 százalékkal több halálesetet regisztráltak – írja a Guardian.

Közel két hónappal azután, hogy Afrikában az első megbetegedést jelentették, az ENSZ egészségügyi testülete szerint csak két olyan afrikai tagállam van, ahol még nem jelentettek be hivatalosan igazolt koronavírusos eseteket: a Comore-szigetek és a  Lesothói Királyság.

A WHO legfrissebb regionális jelentése szerint keddig összesen 15 394 fertőzöttet és 716 halálesetet jelentettek a térségből. Ez azt jelenti, hogy a régió 45 érintett országában a halálozási arány 4,7 százalékos.

A 45 érintett afrikai országból kilenc jelentett ötszáznál is több esetet, tizenkettőben 100 és 499 közötti jelenleg a regisztrált fertőzöttek száma, és 24 olyan ország van, ahol  ez a szám egyelőre 100 alatti.

Kamerun és Ghána a legújabb országok, amelyek túllépik az 1000 eset küszöbét, csatlakozva Algériához és Dél-Afrikához ebben a csoportban.

A WHO főigazgatója, Tedrosz Adanom Gebrejeszusz két napja Genfben arról beszélt, hogy az új koronavírus-járványában a legrosszabb még hátravan. Bár a főigazgató ekkor nem fejtette ki, hogy pontosan mire gondol, a szakértők már ekkor azt feltételezték, hogy a járvány Afrikában való terjedésére utalhatott.

Érdekli, hogyan áll a járvány most a világban? Itt megnézheti!

Rovatok