Index Vakbarát Hírportál

Las Vegas polgármestere kinyitná a kaszinókat, de ő be nem tenné oda a lábát

2020. április 23., csütörtök 09:17

Las Vegas független polgármestere egy tévéinterjúban amellett érvelt, hogy ki kellene nyitni a város hoteleit, kaszinóit és stadionjait – írja a Guardian. Carolyn Goodman szerint a vírusok jönnek-mennek, úgyhogy szeretné újraindítani a várost, hogy mindenki visszamehessen dolgozni.

Azt akarom, hogy kinyissanak az éttermek. Nyissanak ki a kisvállalkozások. Azt akarom, hogy az emberek újra munkába álljanak

– mondta a polgármester a CNN riporterének, Anderson Coopernek.

Arra a kérdésre, hogy szerinte akkor is 150 helyi áldozat lenne-e, ha nem zártak volna be az üzletek, Goodman azt válaszolta: nem lehet tudni, ha nincs kontrollcsoport. Elmondása szerint ő korábban felajánlotta, hogy a 2,3 milliós város lehetne egy ilyen kontrollváros, de a statisztikusok lehurrogták.

Cooper azt is megkérdezte, hogy a hotelek nem viselkednének-e Petri-csészeként, illetve hogy Goodman hajlandó lenne-e az estéit a kaszinókban tölteni.

Annak meg mi értelme lenne? Először is, nekem családom van

– mondta Goodman, majd megjegyezte, amúgy sem szerencsejátékozik. Szerinte a hotelek és kaszinók felelőssége, hogy hogyan védik meg a betévedő embereket és a személyzetet.

Újságírók, a Las Vegas-i születésű Jimmy Kimmel, képviselők és szakszervezetek is megbotránkoztak az interjún, amely nem az első hasonló megnyilvánulása volt Goodmannek. Kedden azt mondta, induljunk ki abból, hogy mindenki hordozó. Szerinte hagyni kellene, hogy a boltok kinyissanak, és ha valamelyiknél megjelenik a koronavírus, akkor azt az üzletet elpusztítja majd a konkurencia.

Las Vegas járványkezelési intézkedéseiről akkor írt először a sajtó, mikor hajléktalanoknak egy parkolóban a földre ágyaztak meg, mert koronavírusos beteget találtak egy hajléktalanszállón. 

Nevada állam kormányzója, Steve Sisolak is beszélt Cooperrel, de ő határozottan kijelentette, hogy még nem jött el az ideje az óvintézkedések feloldásának.

Rovatok