Index Vakbarát Hírportál

Már hetekkel korábban belehaltak a koronavírusba Amerikában, mint ahogy eddig tudták

2020. április 23., csütörtök 10:02

Az első koronavírusos haláleset hetekkel korábban történt az Egyesült Államokban, mint azt eddig tudták, derült ki szerdán.

BBC cikke szerint eddig egy februári 26-i, seattle-i halálesetet tartottak számon elsőként, most viszont további boncolásokból kiderült, hogy február 6-án és február 17-én is volt koronavírusos áldozat az Egyesült Államokban.

Az egyikük egy 57 éves kaliforniai nő volt, aki az otthonában halt meg, a másik pedig egy szintén kaliforniai 69 éves férfi, írja a CNN. Az orvosok szerint egyikük sem volt korábban külföldön, így a környezetüktől kaphatták el a vírust. Ez pedig szerintük azt mutatja, hogy a vírus már jóval korábban jelen volt az Egyesült Államokban, mint arról ők tudtak, hiszen aki február elején halt meg, az valószínűleg január elején fertőződhetett meg.

Februárban még főképp csak azokat tesztelték, akik külföldről érkeztek vissza az államokba, vagy mutattak valamilyen gyanús tüneteket.

Mindkét áldozatnak influenzaszerű tünetei voltak az orvosok szerint, de már csak egy újabb tesztelési körben vizsgálták, hogy fertőzöttek-e. Az eredmények kedden érkeztek meg, ekkor derült ki, hogy mindketten pozitívak voltak koronavírusra. A későbbiekben további haláleseteket is újra megvizsgálnak. 

Rovatok