Index Vakbarát Hírportál

Az erdőben bújt el a kanadai ámokfutó elől barátnője

2020. április 24., péntek 22:53

Elbújt a közeli erdőben, és túlélte a múlt hétvégén a kanadai Új-Skóciában gyilkoló Gabriel Wortman ámokfutását a férfi barátnője, akivel a gyilkosságok előtt vesztek össze, jelentette be a kanadai rendőrség pénteken.

A nő szombat éjjel bújt el a férfi elől, és csak vasárnap reggel merészkedett elő. Akkor telefonált a rendőrségnek, pontos leírást adva Wortmanről, és felfedve azt is, hogy a férfi álrendőrautóval és rendőrnek öltözve hajtott el, írja az MTI.

A gyilkos először a szomszédaira támadt rá szombaton nem sokkal éjfél előtt, majd véletlenszerűen kiválasztott embereket lőtt le. Wortman 13 órás ámokfutása alatt öt házat és több kocsit gyújtott fel, és több településen is gyilkolt: Portapique-ben, Wentworthban, Debertben, Milfordban és Enfieldben.

A férfit végül egy benzinkútnál lőtte agyon egy éppen tankoló rendőr vasárnap, nem sokkal dél előtt. A gyújtogatások miatt a rendőrségnek napokba telt, mire mind a 22 áldozatot megtalálták. Ez volt a legsúlyosabb tömeggyilkosság az országban.

Egy férfi, aki 18 éve ismerte az ámokfutót, a rendőrségnek elmondta, hogy a gyilkos betegesen féltékeny volt barátnőjére, akivel hosszú ideje együtt élt. „Sohasem láttam, hogy megütötte, de tudom, hogy veszekedtek” – mondta.

Az ámokfutó fogtechnikusként dolgozott, és büntetlen előéletű volt. Azonban a Sky News szerint az is kiderült, hogy 2001-ben indulatkezelési terápiára kötelezte a bíróság, miután bűnösnek vallotta magát egy férfi megtámadásában.

Rovatok