Index Vakbarát Hírportál

Bajorországban 5 ezer euró büntetés is járhat hétfőtől, ha valakin nem lesz maszk

2020. április 24., péntek 14:34 | aznap frissítve

Bajorországban hétfőtől mindenkinek kötelező maszkot hordania az üzletekben és a közösségi közlekedésben. Aki megsérti az előírásokat, és nem hord maszkot, az alapesetben 150 eurós pénzbírságra számíthat. 

Ennél sokkal súlyosabb büntetéssel számolhatnak viszont az üzlettulajdonosok. Ha nem gondoskodnak arról, hogy minden alkalmazotton legyen szájat és orrot elfedő maszk, abban az esetben 5000 euró büntetést fizethetnek, ami 1,7 milló forintot tesz ki, írja az Augsburger Allgemeine.  

Bajorországban hétfőtől 6 éves kortól mindenkinek maszkot, vagy száját és orrát eltakaró kendőt kell hordania a közösségi közlekedésben és az üzletekben. Az előírást a hatóságok nagyon komolyan veszik, annak betartását folyamatosan ellenőrizni fogják, írja a lap.

A 16 német tartomány közül Bajorországban regisztrálták a legtöbb fertőzöttet és halálesetet. Ugyan Németországban már csökkent az aktív fertőzöttek és az új esetek száma, Bajorország még nincs túl a nehezén, és ott más tartományokhoz képest csak lassabban oldják fel a korlátozásokat. 

Németországban 153 ezer regisztrált koronavírus fertőzött volt, és 5575-en haltak meg. 

Rovatok